Angst - Paniek - Stress

De wereld lijkt op je af te komen... ☯️

 

- Heb je last van ongewenste stress, angst, misschien wel paniek en loopt het uit de hand? - Wil je je lichaam en geest helpen te ontspannen?

Ik wil je graag kennis laten maken met de top 5 essentiële oliën voor stress en angst die je symptomen op natuurlijke wijze kunnen verlichten. Ik zal ook uitleggen wat essentiële oliën zijn en hoe je het gebruik ervan kunt toepassen op je dagelijkse routine.

Wat zijn de oorzaken van stress en angst ?

Naarmate de moderne levensstijl steeds veeleisender wordt, worstelen mensen van jong tot oud met het vinden van balans tussen werk, gezin en vrije tijd. Je zorgen maken over situaties of zorgen maken over verschillende gebeurtenissen komt helaas steeds vaker voor. Als dit ongemakkelijke gevoel gepaard gaat met spierspanning, slaapproblemen, rusteloosheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid en concentratieproblemen dan heb je waarschijnlijk last van stress en angst of daaraan gerelateerde ongemakken.

Angst kan worden veroorzaakt door externe factoren, medische factoren, middelenmisbruik, enz ... Maar vaker wel dan niet, wordt het veroorzaakt door stress en de constante negatieve spiraal waarin je niet meer uit lijkt te komen.

Als je je bewust bent van wat angst veroorzaakt, kun je dit onder controle houden.

 • Trauma - Mensen die slachtoffer zijn geweest van misbruik of die een geliefde hebben verloren, zijn vatbaar voor angst omdat ze te maken krijgen met veel negatieve emoties.
 • Stress op het werk en op school - Werk en school zijn misschien wel de belangrijkste stressfactoren in het leven van een persoon, vooral omdat ze veeleisender zijn geworden. Als je druk op je werkplek en op school krijgt, zul je jezelf schade toebrengen.
 • Stress in persoonlijke relatie - In een ongezonde relatie blijven is precies dat - ongezond. Je zorgen maken over familiezaken, inclusief je financiën, zal ook een grote invloed hebben op iemands emotionele stabiliteit.
 • Zuurstofgebrek - Als u op grote hoogte woont, heeft u waarschijnlijk moeite met ademhalen. Gebrek aan zuurstof kan het lichaam gemakkelijk gestrest maken. Maar ook enorme spierspanning in de nek kan leiden tot zeer vervelende bijwerkingen en soms zelfs tot symptomen leiden die men eerder in relatie brengt tot een infact dan dat de spierspanning wordt her- of erkent.
 • Medische factoren - Angst wordt vaak geassocieerd met medische factoren zoals astma, bloedarmoede, infecties en sommige hartaandoeningen.
 • Drugs - medicijn - misbruik - Studies hebben aangetoond dat de meeste mensen met de diagnose angststoornissen zoals paniekstoornis, GAD of sociale fobie te wijten zijn aan bezodiazefine-afhankelijkheid en alcoholmisbruik. Het kan ook worden veroorzaakt door intoxicatie of ontwenning van medicijnen.
 • Genetica - als je een familiegeschiedenis van angst hebt, dan is de kans groter dat je gevoeliger bent om het ook te ervaren. Het hebben van een genetische aanleg waardoor je meer kans hebt om aan de ziekte te lijden, is ernstiger dan andere oorzaken.
 • Hersenchemie - Studies tonen aan dat als u een abnormaal niveau van neurotransmitters in de hersenen heeft, dit kan leiden tot een angststoornis. Dat komt omdat als neurotransmitters niet goed werken, het communicatienetwerk van de hersenen gemakkelijk kapot gaat. Als gevolg hiervan reageert het niet zoals gewoonlijk in sommige situaties.

Wat zijn ondersteuningsvormen bij angst, paniek, stress en bezorgdheid ?

Angst kan uw dagelijkse leven verstoren, inclusief uw werk, school en uw sociale leven. Als het niet wordt verholpen, kan het zelfs leiden tot een ernstiger geval zoals paniekaanvallen en depressie. Je kunt ook sociale fobie ervaren en je zorgen maken over het openbaar zijn of weg zijn van je gezin. Een ander effect kan anorexia zijn, waarbij je je zorgen zou maken om aan te komen, of hypochondrie, waarbij je je zorgen zou maken over het krijgen van een ernstige ziekte.

Gelukkig zijn er manieren om verlichting te vinden in holistische benaderingen, waaronder meditatie of counseling.

Een andere effectieve manier om angst te behandelen is door het gebruik van etherische oliën waarvan is bewezen dat ze helpen bij stress en angst.

Hoe kunnen essentiële oliën dan helpen ?

Van essentiële oliën is bekend dat ze een direct effect hebben op de delen van de hersenen die angst, stress, depressie en bezorgheid beheersen. Volgens een onderzoek van de Taiwanese promovendus Kai-Jen Chuang geeft blootstelling aan etherische olie gedurende een uur een persoon ontspannning omdat het oa de hartslag en bloeddruk verlaagt.

Met andere woorden, het werkt als een stressverlichter vanwege zijn interactie met het lichaam door absorptie via de huid en/of iemands reuksysteem. Zodra de essentiële olie in het lichaam is, geeft het een signaal aan het limbische systeem van de hersenen en vertelt het om te ontspannen.

Wat zijn bijzondere essentiële oliën om in te zetten bij angst, paniek en stress ??

Als je je stress en angst wilt wegsmelten dan is de ondersteuning met essentiële olie een krachtige manier. Maar welke etherische olie heb je nodig om je stress te verlichten? Hier is de shortlist van de beste essentiële oliën voor angst en stressverlichting.

 

1. LAVENDEL ESSENTIËLE OLIE

Lavendel, een lid van de Libiatae-familie, wordt meestal gedroogd of gebruikt als een essentieel middel. De extracten worden al eeuwen intern of door reukzin gebruikt als een remedie voor angst en depressie. Omdat het een hoge concentratie aan vluchtige oliën heeft, kan het een aangename geur afgeven die wordt gebruikt als een kalmerend en antidepressivum.

Het ontspannende gevoel dat dit met zich meebrengt, leidt vaak tot een opzettelijk, therapeutisch effect dat milde angst helpt verlichten.

In een onderzoek is bewezen dat de mensen die gedurende ongeveer 3 minuten lavendelolie ontvingen zich aanzienlijk meer ontspannen voelden en een afname van angstscores hadden. Ze hadden ook hun humeur verbeterd en hun EEG verhoogd, een indicator van iemands niveau van alertheid. In diverse studies wordt het zelfs al effectiever bewezen dan menig voorgeschreven medicament echter zonder bijwerkingen. Echter de medische wereld is nog niet zover om dit ook te erkennen in officiële documenten.

 

2. VETIVER ESSENTIËLE OLIE

Hoewel weinig bekend in het westelijke deel van de wereld, is Vertiver, ook wel het khus-gras in India genoemd, eigenlijk belangrijk voor het oosten. Dit is een veelzijdige, dichte en aromatische plant; en wordt vaak geweven in manden en vloermatten. De bladeren worden gebruikt om vee te voeden; de pulp om papier te maken; en zijn extract om een ​​natuurlijk pesticide te maken.

Het wordt echter traditioneel gebruikt als Ayurvedisch medicijn.

In India en andere landen zoals Maleisië, Sri Lanka, Pakistan, West-Afrika, Indonesië en Thailand wordt Vetiver beschouwd als een geneeskrachtige aromatische plant. Het is het krachtigst als het als essentiële olie wordt gebruikt.

Extracten worden genomen uit de bladeren, zaden, wortels en bloemen en worden verkregen door destillatie. Het resultaat is een unieke samenstelling die een rijke en aardachtige geur geeft.

Van Vetiver is bekend dat het een olie produceert die de geest ontspant en kalmeert. In India en Sri Lanka wordt het zelfs de olie van rust genoemd. Het kan stress, angst, slapeloosheid, depressie, trauma, hysterie en paniekaanvallen verlichten. De Chinezen gebruikten ook om de geest te koelen en de emotie te stabiliseren.

 

3. FRANKINCENSE ESSENTIËLE OLIE

Wierook werd ooit waardevoller beschouwd dan goud.

Het is de olie die oude Egyptenaren gebruikten om hun pasgeborenen en koningen te zalven. De beste kwaliteit ligt echter in zijn verbazingwekkende genezende eigenschappen. Het kan huidontsteking behandelen, astma positief ondersteunen, de spijsvertering verbeteren, hoofdpijn verlichten, cellulaire regeneratie bevorderen en nog zo veel meer.

Essentiële olie van wierook is ook bekend om de geest te kalmeren, nachtmerries te verminderen en angst te verlichten. Daarom wordt het beschouwd als een krachtig antidepressivum.

Het wordt gebruikt in spa's en meditatie omdat het goed is voor fysieke en emotionele genezing.

Bij het nemen van essentiële olie van wierook, kun je een diffuser gebruiken om de moleculen en geur te verspreiden, wrijf de olie in je polsen of nek, plaats 1 tot 2 druppels in je handpalm en inhaleer het op elk moment of plaats een druppel direct op je tong.

 

4. YLANG YLANG ESSENTIËLE OLIE

Ylang ylang is een essentiële olie gewonnen uit de bloembladen van de tropische ylang ylang-boom afkomstig uit oa de Filippijnen, Indonesië en andere Polynesische eilanden. Het staat bekend om zijn zoete bloemengeur. In feite betekent de naam letterlijk bloem van bloemen.

Deze bloem wordt geprezen vanwege zijn helende eigenschappen.

Omdat het de mogelijkheid heeft om rechtstreeks door het reuksysteem van iemands hersenen te handelen, kun je onmiddellijk een positieve verbetering van je humeur voelen zodra je het inademt.

Er wordt gezegd dat het iemands hart beschermd en woede, jaloezie en andere negatieve emoties loslaat. Het is dus een effectief antidepressivum en wordt vaak gebruikt om natuurlijke depressie en milde angst te behandelen.

De milde kalmerende effecten kunnen de stressreactie verlagen, zoals hoge bloeddruk en snelle hartslag.

Ylang ylang kan ook worden gebruikt in de strijd tegen slapeloosheid. Dus als je problemen hebt met je slaap, ben je misschien geïnteresseerd in het proberen van deze essentiële olie.

Breng het aan op de achterkant van je nek of verspreid het met een diffuser in huis.

 

5. BERGAMOT ESSENTIËLE OLIE

Bergamotolie is vooral bekend om de gemoedstoestand te verbeteren en het zelfvertrouwen op te bouwen.

Bergamot of Citrus Bergamia is een citrusplant die een vrucht produceert die alleen kan worden omschreven als een hybride tussen citroen en sinaasappel. Het kan worden getraceerd in Zuidoost-Azië, maar het wordt ook gekweekt in sommige delen van Italië, Argentinië, Brazilië, Turkije en Marokko.

Als je de olie uit de schil haalt, kun je een extract krijgen dat je als medicijn kunt gebruiken. De essentiële olie wordt dan ook gemaakt van de schil en niet van vruchtvlees zodat het veelal ook gewoon gebruikt kan worden naast medicatie of intolleranties.

Bergamotolie is vooral een ontspannend middel omdat het gevoelens van angst en nerveuze spanning vermindert.

Het stimuleert hormonen zoals serotonine en dopamine en zorgt voor een gevoel van ontspanning en overgave.

Tevens het kan ook symptomen van depressie bestrijden, zoals verdriet, vermoeidheid, gebrek aan eetlust, desinteresse en gevoelens van hulpeloosheid.

Van de olie wordt gezegd dat het een gevoel van frisheid, energie en vreugde creëert door de bloedcirculatie te verbeteren.

 

Hoe kun je essentiële oliën het beste gebruiken ?

Er zijn veel manieren waarop je essentiële oliën kunt aanbrengen.

 • Je kunt ze met een diffuser gebruiken laten vallen die de moleculen door de lucht in een kamer verspreidt.
 • Je kunt ze inzetten middels een inhalor zodat je ze kunt inhaleren.
 • Je kunt ze ook mengen met een draagolie en het mengsel vervolgens op de diverse plekken van het lichaam aanbrengen, eventueel via een handige roller.
 • Sommige mensen voegen ze liever toe aan een neutrale bodylotion in plaats van de draagolie.
 • Ten slotte kunt u ook een rustgevend bad creëren door een paar druppels olie toe te voegen aan Epson zout en dit mengsel aan uw badwater toevoegen.

 

Tot slot: Vermoeidheid

Al deze mentale invloeden kunnen je lichaam letterlijk slopen en vermoeidheid is 1 van de meest voorkomende symptomen. Als supplement beveel ik vaak Ningxia Red aan, het sterkt je lichaam en geest en geeft je kracht om effectief met je lichaam aan de slag te gaan. Lees hier meer over Ningxia Red.

 

Voor Premium Starter Pakketten klik hier.