Wat zijn essentiële oliën, voor wie en wat doen ze ??

Essential oils
 

Etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd, zijn de levens-energie van planten. Het zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Deze oliën hebben een heilzame en geneeskrachtige werking. Van kleine ongemakken, zoals een insectenbeet tot meer complexe problematiek zoals langdurige neerslachtigheid, kunnen ondersteunt worden door etherische olie.

Ze worden doorgaans gewonnen door een stoomdestillatie-proces of door middel van compressie. Plantaardige oliën (zoals bijvoorbeeld olijfolie) worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Dit soort oliën zijn meestal ook erg vettig.

Etherische oliën daarentegen worden verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn alles behalve vettig. In de wereld van de etherische oliën wordt verwezen naar plantaardige olie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) als draagoliën, omdat ze vaak worden gebruikt om de sterkte van therapeutische klasse etherische oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.

Het werken met geuren door middel van etherische olie, wordt ook wel aromatherapie genoemd. De verschillende geuren hebben allemaal hun eigen werking en gebruiksaanwijzing. Etherische oliën ruiken precies naar het soort plant waarvan ze gemaakt zijn. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven allerlei stoffen toe, zodat de olie toch lekker gaat ruiken. Dit tast echter de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect zal hebben. Ook al staat er soms 100% zuivere olie op een flesje, dit is helaas niet altijd het geval. De meeste etherische oliën zijn vaak aangelengd met draagolie of erger nog met synthetische geur-olie om de dure etherische olie extracten te verdunnen.

De oliën van Young Living zijn gegarandeerd 100% zuiver.

Tijdens de zwangerschap en bij kinderen moeten sommige oliën vermeden worden of sterk verdund. Kijk altijd op de gebruiksaanwijzing wanneer een olie geschikt is. Maar laat dit je niet afschrikken om etherische olie te gaan gebruiken. Vooral in een diffuser is het gemakkelijk in gebruik.

 

Aromatherapie kan nooit een bezoek aan de huisarts vervangen. 
Het kan als complementaire therapie worden ingezet, essentiële oliën werken ondersteunend en activeren het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Raadpleeg een arts bij ziekte of serieuze verwondingen.

 
Etherische oliën voor kinderen

 

Kinderen hebben net als jij een druk programma; ze moeten naar school, sport, muziekschool, spelen bij een vriendje, enz, enz.

Allemaal leuke activiteiten, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Een schaafwondje, blauwe plek of een insectenbeet komt regelmatig voor en het liefst wil je dat op een natuurlijke manier verzachten.

En als je kind naar school gaat, is een extra steuntje in de rug ook wel fijn. School kan stressvol zijn, misschien is wat extra focus nodig zodat je kind makkelijker kan leren of is wat hulp om tot rust te komen en lekker te gaan slapen nodig.

Je kan je ook minder zorgen maken over wat er onzichtbaar in schoolklassen voorkomt, je kunt immers een gezond immuunsysteem ondersteunen met producten direct uit de natuur.

Een veilige manier om je kinderen te ondersteunen zijn pure etherische oliën, 100% natuurlijk en bijzonder veelzijdig.

Meer weten? 

Zuivere etherische oliën kunnen kinderen (en hun mama's en papa's) helpen bij:

 • beter slapen
 • concentreren en focus
 • motivatie
 • faalangst
 • alledaagse ongelukjes
 • enz. enz.
 
Alle Leeftijden
 

Etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd is een zeer geconcentreerde substantie die uit aromatische planten, struiken, vruchten, enz. is onttrokken. Al duizenden jaren worden deze krachtige natuurlijke extracten gebruikt voor hun rustgevende, reinigende, herstellende, verjongende en vitaliserende werking.

Wil je liever een natuurlijke remedie tegen hoofdpijnstressslaapproblemenpijnlijke gewrichten of spierenconcentratieproblemenonrustige huidneerslachtigheidovergangsklachte enz enz.? Etherische oliën bieden een verrassend alternatief! Let wel op de kwaliteit want in Nederland worden voornamelijk synthetische oliën verkocht.

De essentiële oliën van Young Living zijn gegarandeerd 100% natuurlijk en puur.

Hoe gebruik je de etherische oliën van Young Living ??

Er zijn verschillende manieren waarop je de oliën van Young Living kunt gebruiken.

Young Living oliën zijn van 100% zuivere klasse en ze zijn veilig te gebruiken op de volgende drie manieren:

Aromatisch

Gebruik een diffuser, inhaleer direct uit het flesje, of plaats een druppel in de palmen van je handen en houd ze als een kommetje over je neus om te inhaleren.

Plaatselijk

Verdun met een draagolie of breng puur aan op je huid, hetzij rechtstreeks op de plek waar je last hebt of op het corresponderende Vita Flex punt op je voeten.

Inwendig

Meng met water of gebruik een doorzichtige plantaardige capsule om in te nemen. LET OP: dit kan alleen gedaan worden met daarvoor goedgekeurde etherische oliën van therapeutische klasse. Er is een overzicht beschikbaar met voor dit gebruik geschikte oliën.

Werking

De oliën werken op 4 verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Iedere olie heeft haar eigen werkende eigenschappen op de diverse niveaus en iedere olie kent haar eigen, talrijke gebruiksmogelijkheden. De vele voordelen van etherische oliën zijn o.a.:

 • Etherische olie bevat de regeneratieve, zuurstofverrijkende en immuunversterkende eigenschappen van planten.
 • Ze kunnen binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam en gemetaboliseerd worden, zoals andere voedingsstoffen.
 • Het zijn zeer krachtige antioxidanten.
 • Ze zijn antibacterieel, antischimmel en ontstekingsremmend.
 • Ze ontgiften de cellen en het bloed in het lichaam.
 • Ze zijn aromatisch; indien ze verspreid worden in de ruimte zorgen ze voor luchtzuivering.
 • Ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing.

 

Young Living
 
Miljoenen mensen ter wereld hebben ontdekt dat een druppel pure essentiële olie echt een wezenlijk verschil kan maken. Young Living wijdt zich volledig aan het ontwikkelen en behouden van de ultieme, vooraanstaande standaard van essentiële olieproducten, zodat hun werk ook in de toekomst levens kan blijven veranderen, net zoals het de afgelopen twee decennia heeft gedaan. Voor Young Living is het belangrijk dat de niet-onderhandelbare benchmarks voor het leveren van een product waarmee de leden zich geweldig voelen vooral veelzijdig, veeleisend en concreet zijn. Young Living is er enorm trots op dat zij een uitgebreide lijn van authentieke oplossingen gebaseerd op essentiële oliën kunnen bieden. Stuk voor stuk vertegenwoordigen ze het beste van moeder natuur - helemaal puur, zonder opsmuk - gebaseerd op de standaarden van het baanbrekende Seed to Seal® programma.
De leden van Young Living hebben Seed to Seal altijd omarmt als een reeks strikte kwaliteitscontroles. Young Living vertelt je graag hoe ver zij gaan in deze controles. Seed to Seal bestaat uit een reeks van richtlijnen om te verzekeren dat elk beoogd supplement, elk huidverzorgingsproduct en elke pure essentiële olie die jouw familie gebruikt, jullie laat genieten van de voordelen van onze wereldwijde grondstoffen, marktleiderschap en jaren van innovatie. Het resultaat? Een zuiver eindproduct waarvan je weet dat het ontwikkeld is op basis van een zorgvuldig inkoopproces, wetenschap en standaarden.
Deze drie productie-aspecten bevatten de concrete stappen voor het leveren van hervormende, innovatieve en pure producten aan jou. De standaarden zijn veeleisend, maar een product is alleen goed als het proces dat ook is. Young Living volgt een kwaliteitsproces dat veel verder gaat dan alle verwachtingen die de markt heeft, zodat Young Living jouw leven ook écht mooier kan maken.