7 ETHERISCHE OLIËN DIE UW IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN


Het is deze tijd van het jaar dat mama altijd zei dat je "dat jasje aan moest doen" als je op pad was, en je zachtjes in bed stopte om er zeker van te zijn dat je rug en borst 's nachts bedekt waren.
Deskundigen zijn het erover eens dat de reden waarom deze periode als koud en griepseizoen wordt bestempeld niet is omdat mensen het per se koud hebben, maar omdat de meesten van ons de neiging hebben om meer tijd binnenshuis door te brengen - waardoor we binnen een spuwafstand van elkaar liggen en vatbaarder zijn voor ziektekiemen die bacteriën en virussen verspreiden!

Met dit in gedachten zouden we moeten wennen aan het idee dat het versterken van onze afweer niet alleen een seizoensgebonden ding is om te overwegen, maar echt een jaar lang en dagelijkse prioriteit. Het lijkt op het eerste gezicht een lastige klus, maar eigenlijk moeten we gewoon begrijpen hoe we kleine dingen in onze dagelijkse gewoontes kunnen integreren en we zullen goed op weg zijn naar een veerkrachtiger immuunsysteem.

EEN GEZONDE LEVENSSTIJL SPEELT EEN ROL IN EEN GEZOND IMMUUNSYSTEEM.
En omgekeerd! Om een gezonde levensstijl te hebben, heb je een sterk immuunsysteem nodig.

Experts in de gezondheidsindustrie hebben lang bestudeerd hoe ons lichaam de best mogelijke immuunreacties kan produceren. Aangezien ons immuunsysteem een "systeem" is - een complexe groep van samenwerkende organen - heeft het evenwicht nodig om optimaal te kunnen functioneren. Er bestaat niet zoiets als een allesomvattende manier om het allemaal onder controle te houden, maar een gezonde levensstijl is ongetwijfeld nog steeds uw beste kans om in een volledige staat van fysiek welzijn te zijn. Hier zijn enkele manieren voor u om een gezonde levensstijl te leiden:

 • Vermijd het krijgen van infecties. Een goede hygiëne is nog steeds de manier om infecties op afstand te houden. Regelmatig uw handen wassen, uw mond bedekken met servetten wanneer u niest of hoest, niet de korstjes op uw wonden plukken, elke dag douchen en regelmatig uw lakens verschonen zijn enkele van de beste manieren om te voorkomen dat u ongewenste microben vangt. Geen hersenspoeling, echt, maar dit zijn zeker enkele dingen die door de meesten worden verwaarloosd.
 • Houd u aan een gezond dieet. Hoewel er geen one-size-fits-all is als het gaat om diëten, is het belangrijk om een dieet te volgen dat rijk is aan groenten en fruit, omdat ze rijk zijn aan vitaminen en mineralen die wonderen kunnen doen voor het lichaam. Als u van uw vlees houdt, zorg er dan voor dat het goed wordt vervaardigd en grondig wordt gekookt om besmetting te voorkomen.
 • Train regelmatig en zorg voor een gezond gewicht. Tuurlijk, u ziet deze tip vaak op elke andere website, maar hoe begint u echt te sporten? Mensen worden vaak gemotiveerd met het grotere plaatje van het leiden van een gezondere levensstijl, maar voor degenen die dat niet doen: ga met een vriendinnetje de verbintenis aan dat je specifieke dingen zult doen en als je faalt, zul je ze moeten betalen EN jezelf een echte traktatie moeten geven wanneer je je mini-doelen bereikt. Op deze manier zult u zich altijd meer gemotiveerd voelen om uw doel te bereiken, want wie wil er nu eigenlijk een weddenschap verliezen?
 • Beheer je stressniveaus. Stress is nogal moeilijk te meten - een stressvolle situatie voor iemand is misschien niet hetzelfde geval voor een ander - maar toch is het beheren ervan belangrijk omdat studies aantonen dat stress het immuunsysteem onderdrukt. Ook ziekten die variëren van darm- tot hartziekten worden geassocieerd met de effecten van emotionele stress. Het krijgen van voldoende slaap vermindert de neiging om situaties als stressvol te beschouwen, en het focussen op je adem wanneer je je angstig voelt is een goede techniek om stress te verlichten.

 

DE BESTE ETHERISCHE OLIËN DIE JE IMMUUNSYSTEEM STIMULEREN.
Het spreekt voor zich dat producten uit de natuur uitstekende supplementen zijn om de voordelen van het leiden van een gezonde levensstijl te optimaliseren. Met name essentiële oliën zijn erkend voor hun immuunsysteemversterkende eigenschappen. Enkele van de alom bekende oliën met immuunversterkende effecten zijn:

 

 • 1. LEMON  Citroen heeft van nature antibacteriële, ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen. Het mengt zich goed met andere etherische oliën, waardoor het populair is bij olieliefhebbers. Het is ook een natuurlijk desinfecterend middel en kan worden gebruikt als een natuurlijk reinigingsmiddel zoals een tegengesteld werkende spray of verfrissingsspray.

 

 • 2. CINNAMON BARK  De belangrijkste eigenschappen die u zoekt in een essentiële olie voor immuunondersteuning zijn antibacterieel en antiseptisch. Kaneel heeft beide eigenschappen en kan daarom prachtig helpen om uw natuurlijke afweer tegen de ziektekiemen van het seizoen te versterken. Wees echter voorzichtig, kaneel wordt beschouwd als een "hete" olie, wat betekent dat je het altijd moet verdunnen om het veilig te kunnen gebruiken.

Opmerking:  Er zijn 3 soorten kaneel te koop: Kaneelschors, kaneelblad en kaneelcassia. Als u zich afvraagt welke de beste variëteit van kaneel etherische olie voor immuunondersteuning is, kies dan voor kaneelschors met de latijnse plantennaam Cinnamomum verum. Kaneelblad (Cinnamomum zeylanicum) is ook goed, maar kaneel Cassia (Cinnamomum cassia) zou eigenlijk alleen "Cassia" moeten heten omdat het een andere plant is die in principe de goedkopere nevensoort van kaneel is. Het is nog steeds gerelateerd, en als je niets anders beschikbaar hebt, gebruik dan Cassia. Maar als u begint vanaf nul en een setje immuunversterkende etherische oliën koopt, zorg er dan voor dat u kaneelschors toevoegt.

 

 • 3. TEA TREE  Theeboomolie is een van de meest veelzijdige oliën die er bestaan en die antimicrobiële eigenschappen heeft. Het is een effectief decongestivum en slijmoplossend middel, en populair in vele huismiddeltjes. Of het nu voor uw immuunsysteem is, of voor de behandeling van acne of koortslip, voor gebruik tijdens het koude- en griepseizoen of bij hoest en borstverstopping, tea tree maakt deel uit van de woordenschat van de aromatherapeut.

 

 • 4. EUCALYPTUS  Eucalyptus ondersteunt een gezond ademhalingssysteem, vergelijkbaar met theeboomolie, omdat het ook decongestieve en slijmoplossende eigenschappen heeft. Persoonlijk vind ik het aangenamer ruiken dan Tea Tree. Het is fris en temperamentvol, maar niet als "boom" zoals Tea Tree.

Opmerking:  Eucalyptus etherische olie wordt geproduceerd door middel van stoomdestillatie van de bladeren en twijgen van de boom. Er zijn meerdere soorten Eucalyptusbomen (meer dan 500!), maar in de volksmond worden slechts drie verschillende soorten Eucalyptus etherische oliën verkocht: Eucalyptus globulus, Eucalyptus radiata, Eucalyptus citriodora. Ze hebben hun eigen draai aan Eucalyptus voordelen: globulus voor de luchtwegen / antibacteriële effecten, radiata voor ondersteuning van het immuunsysteem en diepe spierweefsel problemen zoals stammen en verstuikingen, en citriodora voor muggenafweermiddelen of schimmelinfecties.

 

 • 5. PEPPERMINT  Pepermunt is een van de meest voorkomende etherische oliën. Het kan worden gebruikt om hoofdpijn en spijsverteringsproblemen te verlichten. Het heeft ontgiftende eigenschappen en wordt verondersteld te helpen bij het verminderen van suikerbehoefte.

 

 • 6. OREGANO  Oregano is rijk aan antioxidanten en een effectieve ziekteverwekker, wat betekent dat het bacteriën, virussen en andere micro-organismen bestrijdt die ziekte kunnen veroorzaken. Oregano olie is gunstig voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen en het gebruik van deze olie is afhankelijk van de lichaamscondities die u op dit moment verdraagt. Als u verschillende kwalen ervaart, vraag dan altijd advies aan uw arts. Omdat oregano sterk geconcentreerd is, is ook matiging nodig om ongunstige resultaten te voorkomen.

 

 • 7. CLOVE  Kruidnagel is een van de meest krachtige antioxiderende etherische oliën die er zijn. De geur is lichtelijk sterk en moet misschien even wennen. Het is ook een "hete" olie, dus vergeet niet om het sterk te verdunnen als u van plan bent om het plaatselijk te gebruiken om ervoor te zorgen dat u uit de buurt blijft van huidirritaties.

 

HOE GEBRUIK JE ETHERISCHE OLIËN OM JE IMMUUNSYSTEEM TE VERSTERKEN?

Het immuunsysteem behoort tot de meest complexe en diverse systemen in het lichaam. Het is een van de meest kritische leveranciers van ons fysieke welzijn. Een gezond immuunsysteem is in staat om u te helpen bij de bestrijding van ernstigere ziekten, dus het is in uw belang om uw immuunsysteem zo sterk mogelijk te houden op elk moment van het jaar.

Etherische oliën kunnen uw immuunsysteem mooi ondersteunen door ze te verspreiden of te besproeien in een kamer, door het huis ermee te reinigen of door ze rechtstreeks op de huid aan te brengen. Als dit de eerste keer is dat u leert hoe u etherische oliën moet gebruiken, dan zijn hier enkele interessante ideeën om te proberen kennis te maken met deze krachtige geschenken uit de natuur:

 

PLAATSELIJK TOEPASSEN

Als u zich niet lekker voelt, probeer dan de volgende mengsels op de voetzolen aan te brengen en bedek ze met sokken. De voeten behoren tot de snelst absorberende gebieden van het lichaam, dus als je er essentiële oliën op doet, kun je ze sneller in je bloedbaan krijgen!
Andere snel absorberende gebieden zijn de nek en het gebied achter de oren. Het is ook aan te raden om essentiële oliën op je borst en keel te smeren als je hoest, een verstopte borst of een verstopte neus hebt.

Meng een (1) theelepel van uw dragerolie naar keuze en voeg drie (3) tot vijf (5) druppels oregano-olie toe.
Meng een (1) theelepel van uw dragerolie naar keuze met twee (2) tot drie (3) druppels eucalyptus.
Meng een (1) theelepel van je dragerolie naar keuze met een (2) druppels citroen- en pepermuntolie.
Meng een (1) theelepel van je dragerolie naar keuze met (1) een druppel citroen-, lavendel- en pepermuntolie.

 

DIFFUSE

Een manier om virussen en bacteriën in de lucht te doden is het diffusen van etherische oliën. Hiervoor heeft u een diffusor nodig. Dit zal niet alleen uw huis laten ruiken als een luxueuze hotelkamer, maar ook vocht in de lucht brengen, waardoor droge sinussen en hoesten worden verlicht. Er zijn veel etherische olie diffuser mix recepten die er zijn, afhankelijk van uw gewenste effect. Hier zijn een aantal diffusermengsel recepten om te proberen die de immuniteit te stimuleren en genezingseffecten te bevorderen:

 

DIFFUSERMENGSELS VOOR HET STIMULEREN VAN UW IMMUUNSYSTEEM.

Meng twee (2) druppels citroen, pepermunt en eucalyptus met een (1) druppel rozemarijn, limoen en kruidnagel.
Meng drie (3) druppels elk van citroen, lavendel en pepermunt.
Meng vier (4) druppels elk van eucalyptus en pepermunt
Meng twee (2) druppels elk van eucalyptus, rozemarijn, kruidnagel, kaneel en wilde sinaasappel.
Meng twee (2) druppels citroen, pepermunt en eucalyptus met een (1) druppel kalk, rozemarijn en kruidnagel.
Meng twee (2) druppels elk van pepermunt, marjolein, tijm, rozemarijn en lavendel.
Meng vijf (5) druppels rozemarijn, vier (4) druppels eucalyptus en pepermunt, drie (3) druppels cipres en twee (2) druppels citroen.

 

IN SAMENVATTING

Om een sterk immuunsysteem te bereiken, moeten we ons inzetten voor een algemene levensstijl van gezondheid. Er is geen one-size-fits-all benadering van wellness, maar toch zijn stukjes informatie zoals deze essentieel om te dienen als een collectieve herinnering dat je hebt wat nodig is om een volwaardig, gezond leven te leiden. De bovenstaande tips zijn eenvoudige dingen om te doen om het systeem te verbeteren.

De etherische olie recepten die u hier vindt zijn mijn suggesties om u op weg te helpen met het verspreiden van oliën in uw huis die niet alleen lekker ruiken, maar ook het doel dienen om uw immuunsysteem te versterken. U bent natuurlijk vrij om uw eigen mengsels te maken; ik raad u aan om ten minste één (zo niet meer) van de top 7 oliën voor uw immuunsysteem op te nemen die ik heb geschetst. Vergeet niet dat het gemakkelijk is om te verdwalen in je favoriete etherische oliegeuren, dus wees niet verlegen om een nieuwe toe te voegen of een beetje te experimenteren om de gewenste resultaten te krijgen.

Last but not least - verwacht niet dat alle oliën gelijk zijn. Het is aan te raden om je te houden aan hoogwaardige, 100% natuurlijke, zuivere en therapeutische etherische oliën.

Hieronder vindt u de losse oliën en voor de Starter kits klikt u HIER, diverse oliën maken ook onderdeel uit van diverse starterkits.

En als allerlaatste tip: de producten van de THIEVES - lijn, alle producten dragen bij aan weerstand en op een natuurlijke manier reinigen van je lichaam en je omgeving. Zie HIER alle producten bij elkaar !

In het webwinkel-gedeelte zijn ook tal van andere producten en handige tools te vinden.