Veilig gebruik van etherische oliën 

Etherische oliën zijn over het algemeen veilig in het gebruik. Toch zijn er een paar regels waar je je aan moet houden bij het gebruik van deze oliën. Op mijn website gaat het om het gebruik van de oliën van Young Living.

Elk flesje Young Living is voorzien van een mooi gekleurd label waar nuttige en belangrijke informatie op staat. Aan de voorkant van elk flesje staat de naam van de olie en de 100% therapeutische kwaliteit vermeld (wat betekent dat het de hoogste kwaliteit etherische olie op de markt is). Daarnaast staat vermeld of er 5 of 15 ml in het flesje zit. Young Living heeft single oliën, grondstof van 1 enkele plant of blends, meerdere oliën worden dan gemixt tot een nieuwe olie.

De achterkant van het label geeft juist aan wat er allemaal in de olie is verwerkt en hoe je de oliën kunt gebruiken, aromatisch, plaatselijk en/of voor inname. Niet alle oliën kun je namelijk op alle drie de manieren gebruiken, dus lees dit altijd even na.

 

Je mag etherische oliën niet in open wonden, gehoorgang of ogen krijgen. Krijg je per ongeluk wel wat in je oog doordat je in plaats van je handen te wassen na gebruik, je in je oog wrijft, doe er dan gelijk olijfolie op zodat je het verdunt. NOOIT water, want dan versterk je de olie alleen maar!

Tevens lees je op het label of een olie wel of niet verdund dient te worden en in welke verhouding. Zie hiervoor ook het punt hieronder. Er staat ook nog een uniek nummer op elk flesje. Young Living heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door elk flesje een eigen nummer te geven, kunnen ze een soort van Track and Trace doen, mocht zich ooit een probleem voordoen.

 

We benadrukken met klem dat het bij gebruik van de etherische oliën van Young Living heel belangrijk is goed op te letten dat je de olie op de juiste manier verdunt: naar gebruiksvoorschrift en naar leeftijd. De olie van Young Living is zo puur en geconcentreerd dat hij wellicht te sterk is om direct op de huid te gebruiken zonder draagolie. Sommige olie kan wel direct gebruikt worden, andere olie moet ECHT verdund worden.

Daarnaast kunnen sommige mensen mogelijk erg gevoelig zijn voor een bepaalde olie. Probeer het daarom altijd eerst op een klein stukje van je huid, voordat je jezelf helemaal gaat insmeren of een bad gaat nemen met een olie. Wil je de olie in bad gebruiken, vermeng dan de olie dan eerst met epsomzout en doe het daarna pas in het badwater.

Verdunnen kan met de V6 olie van Young Living, maar ook afhankelijk van het gebruik met bijvoorbeeld druivenpit-, amandel-, jojoba- of kokosolie.