O wat inspirerend en herkenbaar !!!

Zie Filmpje onder in mijn facebookgroep-bericht.

 

Frequenties... alles in de natuur, dus ook ons menselijk lichaam is frequenties en deze zijn een belangrijk onderdeel van ons bestaan.

 

En ook etherische oliën hebben frequenties die dus inspelen op jouw welbevinden. Hoe gaaf is dat 😍😍

 

🌿🌿🌿 De wetenschap achter aromatherapie 🌿🌿🌿

 

Aromatherapie is het inhaleren en lichamelijk aanbrengen van etherische oliën, de zuivere essentie van planten. Als een vorm van alternatieve geneeskunde wordt het gebruikt om het fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn te verbeteren.

 

Laten we eens kijken naar de algemene gezondheidsvoordelen van aromatherapie.

 

💫 Inhaleren ( dat kan op allerlei manieren: diffusen, inhalor, direct )

 

Wanneer een persoon een essentiële olie inhaleert, wordt die geur gedragen door de zenuwcellen van de reukzin in de neus naar het reukorgaan dat vervolgens het aroma naar de hersenen stuurt, namelijk het limbisch systeem, het huis van emoties en emotioneel gedrag zoals intimiteit, passie en seks. Onmiddellijk, en afhankelijk van de olie, kunt u zich alerter of meer ontspannen gaan voelen. U kunt zich opgewonden voelen. U kunt het loslaten van negatieve emoties en/of het kalmeren van spierspanning voelen. Stemmingsversterkers zoals serotonine en endorfine komen vrij.

 

Onze reukzin is 10.000 keer krachtiger dan alle andere zintuigen en de herkenning van de geur is onmiddellijk. (Andere zintuigen zoals aanraking reizen naar de hersenen via het ruggenmerg.) Geur is ook de sterkste link naar de onderbewuste geest en ook naar onze collectieve onbewuste geest waar herinneringen worden opgeslagen.

 

💫 Lichamelijke toepassing

 

Etherische oliën hebben hoge antioxiderende eigenschappen zoals gemeten door de Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC), een test ontwikkeld door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw en Tufts University om de antioxidante snelheid en de kracht van de vrije radicalenremming te meten. De oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen is betrokken bij alles, van veroudering en rimpeling van de huid tot DNA-schade, kanker, hartziekten en vroegtijdige dood. Antioxidanten controleren op schade door vrije radicalen op cellulair niveau en ondersteunen een jeugdige veroudering en een gezond lichaam.

 

Terwijl groenten en fruit een antioxiderende werking hebben (bijv. komkommer op 60 eenheden van de antioxiderende werking; selderij op 75 eenheden; appel op 207 eenheden; broccoli op 890 eenheden; bosbessen op 2.400 eenheden), hebben essentiële oliën een hogere antioxiderende werking (bijv. sinaasappelolie op 18.898 eenheden; Ylang Ylang heeft een ORAC van 1.300.478 eenheden; Patchouli heeft een ORAC van ongeveer 494.271 eenheden). ("Eenheden" worden eigenlijk "TE/L." genoemd. TE/L wordt uitgedrukt als Micromole Trolox equivalent per liter).

 

Bij het aanbrengen van etherische oliën op de huid worden de oliën door de huid geabsorbeerd. Omdat de oliën niet oplossen in water en zich vasthechten aan lichaamsvet en -vocht, komen ze in het lichaam terecht met hun antioxidanten en versterken ze ons immuunsysteem.

 

💫 Waarom Aromatherapie de stemming opdrijft... VOEL DE VIBE !!

 

Naast de anti-oxidant toevloed van etherische oliën die ze op de huid brengen, roepen ze ook een goed gevoel van welzijn en vitaliteit op door middel van een proces dat "entrainment" wordt genoemd. Volgens onderzoekers in Washington die de Tainio-technologie gebruiken, is de trillingsfrequentie van etherische oliën het hoge-stofgehalte van elke natuurlijke stof die de mens kent. Door het principe van entrainment zal de hogere frequentie van de olie de trillingskwaliteit van dat individu verhogen.

 

Hun technologie heeft bijvoorbeeld deze frequenties laten zien:

 

Gezond menselijk lichaam is 62-70 MHz.

Menselijke cellen kunnen beginnen te veranderen (muteren) wanneer hun frequentie onder 62MHz daalt.

58 MHz is de frequentie van je lichaam wanneer je verkouden bent of griep hebt.

Wanneer candida in je lichaam aanwezig is, tril je op een frequentie van 55MHz.

52 MHz is de frequentie van een lichaam met het Epstein-Barr virus.

42 MHz is de frequentie van een lichaam waarin kanker kan ontstaan.

Wanneer het overlijdensproces begint, is de frequentie gemeten op 20 MHz.

 

De gemeten frequenties van etherische oliën blijken tot 320 MHz te gaan zoals bij Rozenolie.

Lavendel heeft een frequentie van 118 MHz en sandelhout heeft een frequentie van 96 MHz.

 

Oliën sluiten de cellen van het lichaam in om hun trillingssnelheid te verhogen. Voel je de vibe van een goede gezondheid? Een goede gezondheid heeft eigenlijk een frequentie: 70MHz.

 

Om deze frequentie te relativeren, hebben dode voedingsmiddelen zoals hamburger en kip een frequentie van 3 tot 5 MHz; rauwe amandelen trillen op 50 MHz; levende groenten zoals broccoli en tarwegras hebben een frequentie van 70MHz. Levende groenten, kruiden en botanische producten vangen het licht van de zon op en dat licht of "levenskracht" wordt in de moleculen vastgehouden.

 

Oliefrequenties zijn in deze boeken gedocumenteerd: The Essential Oil Desk Reference, gepubliceerd door Essential Science Publishing 2001; en Reference Guide for Essential Oils, door Connie en Alan Higley, Herziene editie 2001).

 

💫 Energie

 

Albert Einstein zei het best toen hij zei: "Alles is energie." We leven letterlijk in een zee van trillingen! Vier van onze vijf zintuigen-zicht, geluid, aanraking en smaak-ontvangst van zintuiglijke gegevens uit de omgeving die via het zenuwstelsel naar de hersenen worden overgedragen. Op hersenniveau worden de gegevens geïnterpreteerd op basis van onze mentale schema's of mentale filters d.w.z. overtuigingen. Als iemand bijvoorbeeld een hond hoort blaffen, is dat geblaf eigenlijk een geluidstrilling die de oren ontvangen en dan sturen ze dat signaal naar de hersenen waar de persoon het geluid van een hond waarneemt. Als de persoon in eerste instantie "leerde" dat het geblaf van een kat was, dan zou hij de geluidsgegevens volgens dat geloofssysteem interpreteren.

 

Als het gaat om de reukzin, wordt de geur ontvangen door de receptoren in de neus en dat signaal wordt overgebracht naar de reukbol die deel uitmaakt van de limbische hersenen. Omdat de geurgegevens niet eerst naar het zenuwstelsel gaan en in plaats daarvan rechtstreeks naar de hersenen, wordt gezegd dat geur de directe link is tussen de hersenen en de omgeving. Alle geuren hebben, net als bijvoorbeeld alle geluiden, hun eigen signatuurfrequentie. Als ze niet hun eigen trilling hadden, zouden we de ene geur niet kunnen onderscheiden van de andere geur.

 

Aangezien het menselijk lichaam echt energie is, is het zinvol om op energie gebaseerde producten te gebruiken die op ons zijn afgestemd om ons lichaam en onze geest te ondersteunen. In de onderstaande afbeeldingen kun je zien hoe we energie zijn: We hebben het menselijk lichaam, dan hebben we organen die het menselijk lichaam vormen, dan hebben we cellen die de organen vormen, dan hebben we atomen die de blauwdruk zijn voor de cellen en op het subatomaire niveau zijn er elektronen, vortexen van energie. De wetenschap laat zien wat Einstein zei: Alles is energie, ook de mens.

 

Als het gaat om de botanische essences van de aromatherapie, is het natuurlijke vermogen om onze gezondheid en welzijn te verbeteren zonder twijfel in overeenstemming met onze vibrerende natuur.

 

Meer weten wat etherische oliën voor jouw welzijn kunnen betekenen ?? Of wat ik met coaching voor jouw kan doen ??

 

Neem gewoon vrijblijvend contact met me op 💞💞💞

 

Liefs Elly 💛

 

#frequenties