Vragen... vragen... vragen...

 

Wanneer we klein zijn begint het al, vragen om hulp, aandacht, troost, bemoediging, bescherming en hoe groter we worden des te meer vragen er ook in het leven komen. De schoolperiode echter is ook een periode dat veel kinderen stoppen met vragen. De vragen zijn soms zelfs voor menig ouder en leerkracht moeilijk om te beantwoorden en soms wordt een kind zelfs neergezet als lastig en irritant omdat men er niet mee weet om te gaan. De een heeft soms ook meer of minder behoefte aan vragen maar wat helaas in de praktijk gebeurt is dat kinderen stoppen met vragen. Het past niet in het systeem, er is geen tijd voor antwoorden, alles moet volgens een boekje en voor iedereen die buiten de middellijn gaat, moet een oplossing komen en stempeltjes.

 

Maar het vragen komt vaak niet meer terug of veranderd in andere vormen van uitingen. Lastige vragen worden lastige kinderen of lastige ouders. Vragen worden omgezet in terughoudendheid of totale rebellie. Vragen wordt afkijken en een eigen mening heeft geen plek meer.

 

Ik merk het ook in mijn eigen omgeving. Wanneer een vraag te lastig wordt dan wordt je afgeserveerd met dooddoeners, wordt je geblockt, genegeerd. Wanneer een vraag te lastig wordt dan zoekt met allerlei wegen om er onderuit te komen.

 

En weet je... voor mij is geen enkele vraag te gek, ik ga vragen niet uit de weg en hoe lastig soms ook, een antwoord, het liefst goed onderbouwd, komt je kant uit.

 

Dit kunnen algemene dingen zijn, dingen die spelen in- en om ons bedrijf, maar ook vragen die heel persoonlijk zijn en de juiste aandacht verdienen incl. het waardevolle vertrouwen in elkaar.

 

Vragen moet blijven, mag niet in een doofpotje gedaan worden. Maar vragen mogen ook niet escaleren, veranderen in wrok of haat. Vragen moeten ondersteunen en helpen... helpen om elkaar beter te begrijpen, hoe moeilijk soms ook.

 

Met Junaviva-lifestyle heb ik inmiddels een mooi platform gecreeerd om mensen, groot en klein, maar ook dieren, te ondersteunen. Een luisterend oor, zoeken naar ondersteuning in je eigen omgeving, geholpen met oa de etherische oliën en supplementen van Young Living. Samen zoeken met wat voor JOUW werkt, wetende dat het niet altijd meteen lukt of dat het even duurt voordat verandering een plekje krijgt maar wel samen ervoor gaan en waar nodig ik je een zetje of richting geef.

 

Heb jij een vraag ??

Heb jij behoefte aan iemand die luistert, niet oordeelt maar wel graag helpt naar het zoeken van antwoorden ??

Loop jij met iets wat je niet zomaar deelt maar wat wel aan je vreet, lichamelijk dan wel emotioneel ??

 

Pak het op en neem gewoon 1 stap: STEL JE VRAAG !!

 

De oplossingen kunnen soms zo eenvoudig zijn en ja, soms zijn daar ook de inzet van producten voor nodig maar uiteindelijk moet het erom gaan dat jij je vraagtekens omzet in positieve vinkjes. Het leven is te mooi om zoveel tijd verloren te laten gaan en ookal zijn de tijden moeilijk, is er verdriet of een zware tijd... positieve dingen geven kracht, al is het maar dat de tranen mogen rollen en de lach zich soms laat zien. Mooie dingen omarmen geeft zelfs de donkerste dagen een gouden rand.

 

En voor degenen die mij al kennen... ik zou het super mooi vinden wanneer jij jouw verhaal samen met mij zou willen delen. Dat mag op mijn tijdlijn zijn op Facebook of op jouw tijdlijn. Tag me gewoon in het bericht. Je hoeft geen precieze kwaaltjes te benoemen of wat dan ook maar het lijkt me supertof om anderen te laten zien dat naast heel veel vragen er ook mooie oplossingen en ondersteuning mogelijk is want ook JIJ bent ooit begonnen met vragen 👏👏

 

Benieuwd 😊 Liefs Elly

 

ps. Nog geen lid van mijn facebookgroep