Keuzes maken... en jij mag kiezen !!

 

Elke dag, elk moment in het leven maken we keuzes. Soms onbewust zoals ademhaling en lopen maar heel veel keuzes maken we toch bewust.

 

En ik merk aan mezelf dat ik die keuzes steeds bewuster aan het maken ben. Niet direct achter een mooi verhaal aanlopen of bang zijn om anders niet bij de populaire groep te horen. Nee... bewust zelf nadenken wat iets met me doet of kan gaan doen. Daarbij wetende dat dit niet altijd makkelijk is en niet altijd geaccepteerd.

 

Keuzes maken is niet altijd makkelijk. Soms moet je kiezen voor jezelf, wordt je als egoist uitgemaakt, ben je niet sociaal genoeg of laten mensen je letterlijk in de steek. Maar soms maak je ook keuzes omdat je graag die ander wilt helpen, belangenloos maar wel oprecht en eerlijk en ontmoet je mooie dingen op dat pad.

 

En het is altijd een afweging van wanneer doe ik het nu goed ?? Goed voor mijn gezin, goed voor ons bedrijf, goed voor mijn omgeving, de natuur, de dieren waar ik zorg voor draag, goed voor mijn sociale contacten en omstanders die ik niet persoonlijk ken maar wel een mening weten te vormen.

 

De laatste jaren ben ik er wel achter gekomen dat een keuze maken rust kan geven. Loskomen van een standaard, loskomen van een nummertje in een rij. Loskomen van emotionele belemmeringen en zeker ook loskomen van lichamelijke opstakels. En het mooie is dat ik dat niet alleen hoef te doen.

 

Inspirerende mensen hebben soms net dat ene plaatje wat mij kracht geeft, een ander een mooie tekst die mij weer inspireert. Weer een ander zegt niet veel maar weet mij te waarderen om wie ik echt ben en ik ben zo dankbaar dat ik inmiddels heel veel lieve mensen om me heen heb waar ik dat luisterend oor en die helpende hand mag zijn.

 

Laten we 2019 accepteren zoals het was. Ikzelf zeg altijd: Even omkijken over je schouder naar het verleden is altijd goed, het geeft herinneringen hoe lastig soms ook.

 

Maar onze realiteit is altijd in de toekomst, het nieuwe jaar 2020 vooruit kijken. Wat je nu doet is eigenlijk al verleden tijd. We zijn zo snel geneigd om "ja maar" te zeggen, ons te verdedigen terwijl we daarmee alleen maar blokkades opwerpen. En in die toekomst liggen kansen en jij kunt de keuze maken welke kant je uit kunt gaan maar weet dat je het niet alleen hoeft te doen.

 

Vanaf het nieuwe jaar wil ik ook nieuwe richtingen ingaan. Mijn persoonlijk verhaal is niet alleen mijn verhaal maar velen die zich herkennen zoals ik me ook herken in velen van jullie.

 

In 2020 wil ik blije gezichtjes zien, mensen die weer opleven, omstandigheden die draagbaar worden en wie weet gaan er onverwachte dingen gebeuren waar jij en ik alleen maar van konden dromen.

 

Achter elke keuze zit een verhaal. Laat het ook echt jouw verhaal worden, neem je dierbaren en mensen die je vertrouwt daarin mee, je hoeft het niet alleen te doen maar durf wel de stap te wagen.

 

Al is het er maar 1...

 

 

 

ps. En weet je... zoveel mensen die letterlijk geen stappen kunnen zetten omdat het lichamelijk gewoonweg niet kan en toch willen ze vooruit en zijn ze goed in het zoeken naar andere mogelijkheden om toch vooruit te gaan, veelal ook met hulp van lieve mensen om hen heen. Ik vind dat inspirerend, krachtig en bijzonder hoe sterk we ondanks alles in het leven kunnen staan !!

 

Maak de laatste dagen van 2019 warm en liefdevol, herinnerigen om op te slaan of om afscheid van te nemen.

 

Laten we 2020 met open armen ontvangen en er iets moois van gaan maken, ik help je daar graag bij.

 

Liefs Elly 💞