De beste etherische oliën voor gestreste en vermoeide mama's en papa's !!


Er is gewoon iets aan het ouderschap dat volledig uitputtend is. Misschien komt het de dag door zonder dat het huis afbrandt. Of misschien zorgt het ervoor dat iedereen zonder ernstig letsel naar bed gaat. Of misschien is het leren om te voldoen aan de behoeften van anderen, terwijl je ervaart om je eigen ik soms op te offeren.

Hoe dan ook, het ouderschap is een grote klus. En als je net als ik bent, dan zou je misschien stiekem willen dat je de hele dag door van levendige energie kon genieten en af en toe wat beter met stress om kon gaan. En ik weet inmiddels... Dat kan !
Ik ben enkele jaren geleden begonnen met het gebruik van etherische oliën, en het heeft geresulteerd in een aantal vrij grote veranderingen. Toen ik voor het eerst etherische oliën begon te gebruiken, was ik behoorlijk sceptisch. Nee wacht... Ik was ECHT sceptisch, maar als je op zoek bent naar iets dat volledig natuurlijk is en je kan helpen met het beheren van alledaagse situaties, dan zijn etherische oliën iets voor jou.
Want als de oliën mij kunnen overtuigen, kunnen ze iedereen overtuigen. En na enkele jaren ervaring te hebben, kan ik van harte zeggen dat de oliën en de werking legitiem zijn.

Voor alle gestresste en vermoeide moeders zijn er talloze toepassingen van etherische oliën die je helpen om te genieten van levendige energie en minder stress gedurende de hele dag!

 

 • Ondersteuning van het immuunsysteem. Mama's hebben meestal niet de luxe om zich ziek te melden, dus ik hou ervan dat je ook Thieves etherische olie kunt gebruiken om je immuunsysteem te ondersteunen.
  Gebruik Thieves Vitality als voedingssupplement om je immuunsysteem te helpen.
  Maak een zelfgemaakte handreinigende spray door 10 druppels Thieves (voor het aroma) en een snuifje zout in een glazen spuitflesje te plaatsen, en voeg water toe. Schud het goed en gebruik het om aanrechtbladen en snijplanken af te vegen, peuterspeelgoed schoon te maken en fruit en groenten te wassen. Je kunt ook Thieves Householdcleaner ervoor gebruiken. Ik heb een aantal handige varianten van sprayflessen in de webwinkel staan.

 

Ondersteunen van een gezonde slaap. Nadat ik moeder ben geworden, ben ik een zeer lichte slaper geworden. Om welke reden dan ook, heb ik moeite met af en toe een slapeloze nacht. Verschillende etherische oliën hebben dat allemaal voor mij veranderd. Ik ga letterlijk slapen en word de meeste nachten pas 's ochtends wakker. Gezonde slaapgewoonten hebben me geholpen om me geduldiger te voelen, meer gefocust te zijn en mijn energie te verhogen gedurende de dag. Hier zijn een paar dingen die je kunt proberen:

 

 • Verspreid/diffuus Peace & Calming of Lavender in je slaapkamer voor en tijdens de slaap.
 • Verdun 1-2 druppels Peace & Calming of Lavender in draagolie en breng dit aan op de achterkant van de nek en de polsen.
 • Verdun 1-2 druppels Peace & Calming in draagolie en wrijf dit op uw schouders en de onderkant van uw voeten om goed te kunnen slapen. 

 

Jaja... af en toe stress. Ik heb vaak moeite om me aan het eind van de dag af te schakelen en gewoon te leren om te ontspannen en te chillen. Het leren om "uit te schakelen" is een uitdaging. Etherische oliën hebben me geholpen om af en toe stress en angstige gevoelens te beheersen, vooral 's avonds. Ik ben beter in staat om dingen los te laten en gewoon een beetje te ontspannen. Probeer een van de onderstaande suggesties uit of bekijk deze lijst met kalmerende etherische oliën:

 

 • Meng 2 druppels Joy met draagolie en breng het aan op het hart. Dit is mijn favoriete manier om de stemming te verbeteren en stress te verminderen gedurende de dag! 
 • Meng 1 druppel Valor met 4 druppels draagolie. Breng Valor aan op de nek, borst en de voeten of diffuse het in je huis. Dit werkt om zowel stress als angstige gevoelens voor mij persoonlijk te verminderen. 
 • Meng 1 druppel Peace & Calming met 4 druppels draagolie en masseer het op de reflexpunten van de voeten en de achterkant van de nek voor een kalmerend en ontspannend effect. 

 

Ondersteun een vermoeide nek. Ik heb regelmatig last van een vermoeide nek, maar deze etherische oliën zijn echt nuttig om dit te ondersteunen.

 

 • Verdun 1-2 druppels Valor in draagolie en breng het direct op de nek aan om de spieren te ondersteunen. 
 • Verdun 1-2 druppels Peppermint in draagolie en breng het aan op de rug van de nek om de spanning af te voeren.
 • Diffuus of breng 1-2 druppels Lavender aan op de rug van de nek om spanning en stress weg te nemen.

 

Ondersteun je vermoeide rug. De stress en het werk gedurende de dag resulteert vaak in een vermoeide rug in de avonduren. Een korte massage met etherische olie is echt een hele fijne manier om mijn rug te ontspannen. Gewoon even met je vingers over de onderrug.

 

 • Breng 1 druppel Valor gemengd met 4 druppels draagolie aan op de onderkant van de wervelkolom en op de onderkant van de voeten om een vermoeide rug te kalmeren.
 • Verdun 1 druppel PanAway met 4 druppels draagolie en breng dit aan op de onderkant van de wervelkolom en masseer de rugspieren.

 

Focus en concentreer je, houd kleine spanningen weg. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik van etherische oliën hou. Wanneer ik een kleine spanning in mijn hoofd ervaar dan is het een greep in mijn collectie en etherische oliën houden mijn hoofd in focus.

 

 • Verdun 1 druppel Peppermint in 4 druppels draagolie en breng dit direct aan op de slapen en de achterkant van de nek voor spanning.
 • Breng 1-2 druppels Lavender aan op de slapen en de achterkant van de nek - dit heeft goed gewerkt bij lichte spanning op het hoofd.

 

Ontspan en relax. Zoals ik al zei, is het soms moeilijk om aan het eind van de dag af te schakelen. Alle etherische oliën die hieronder worden gebruikt zijn geweldige opties om uw vermogen om 's avonds te ontspannen te vergroten. Vergeet niet dat je één methode tegelijk moet proberen.

 

 • Diffuus of inhaleer direct Lavender in om je lichaam en geest te kalmeren na een zware dag. Het is een geweldig hulpmiddel om te ontspannen en af te wikkelen voor het slapen gaan.
 • Gebruik een ontspannend bad. Plaats 4-6 druppels Peace & Calming of Lavender etherische olie met een ½ kopje Epsomzout en plaats het direct in een warm bad voor een ontspannende ervaring. Aangezien de olie niet in water oplost, moet u het Epsomzout eerst laten absorberen en vervolgens in water plaatsen om de etherische olie gelijkmatig in het badwater te verdelen.
 • Gebruik tijdens de massage. Meng 1-2 druppels Peace & Calming met draagolie en masseer de spieren. Hierdoor kunnen uw spieren zich ontspannen en wordt de effectiviteit van de massage verhoogd.
 • Gebruik PanAway met een draagolie en breng het aan op vermoeide spieren. Of plaats 4 druppels met een 1/2 kopje Epsomzout en plaats deze direct in een warm bad om vermoeide spieren te elimineren.

 

Geniet van een ochtend- of middagboost. Als u last heeft van vermoeidheid of algemene vermoeidheid, en u wilt graag wat minder cafeïne gebruiken, dan zijn etherische oliën een goede manier om dat te doen.

 

 • Diffuus 3 druppels Lemon en 3 druppels Peppermint in de ochtend. Maak er een standaard ochtenritueel van, heeft het hele huishouden plezier van.
 • Meng 1 druppel Peppermint met 4 druppels draagolie en breng dit aan op de slapen (vermijd de ogen) om de alertheid in de ochtend te helpen verhogen of zodra de middag inzinking zich voordoet.
 • Gebruik Awaken etherische olie. Meng 1 druppel met 4 druppels draagolie en breng dit aan op de polsen.
 • Inhaleer Awaken etherische olie na het aanbrengen op de polsen of diffuus de olie in de kamer.

 

Ondersteun het emotionele evenwicht. Voel je je emotioneel op en neer? Etherische oliën kunnen helpen je stemming te verbeteren en je de hele dag gecentreerd te houden. Gewoon een andere geweldige manier om de stress van het moederschap te bestrijden.

 

 • Meng 1-2 druppels Joy etherische olie met draagolie. Wrijf het op je polsen of over je hart. Of diffuus het om je geest te verbeteren. Joy helpt je stemming en emoties te verbeteren, terwijl het een gevoel van vrede bevordert.

 

TOT SLOT: NINGXIA RED, ningxia red, Ningxia RED !! Ik kan het niet vaak genoeg herhalen maar wanneer ik mijn dag niet start met Ningxia Red, dan zet ik mijn lichaam meteen met 1 - 0 op achterstand. De samenstelling van oa heel veel sterke antioxidanten, maken dat ik elke ochtend een positieve boost ervaar. Slecht een kleine hoeveelheid van 30-60 ml is voor mij voldoende en inmiddels weet ik dat het ook anderen zo mooi helpt !! Mijn levensredder durf ik hardop te zeggen !

 

Ik hoop dat ik je wat heb kunnen inspireren en mocht je vragen hebben dan neem gewoon contact met me op, ik help je graag verder. 

 

Tip: ipv van telkens de olie te verdunnen, kun je ook van elke olie een handig voorverdund roll-on-, druppel-, of pipetflesje maken. Als draagolie gebruik ik bij voorkeur druivenpitolie. Een fijne olie die niet plakkerig is, goed intrekt in de huid en geen allergische reacties van bekend. En gewoon bij de meeste supermarkten beschikbaar in de groene fles. Wanneer je de diffuser inzet, dan pure druppels gebruiken !