Welzijn is een breed begrip en wat zou het toch mooi zijn wanneer we allemaal daar een stukje van mogen meekrijgen... privé, zakelijk, lichamelijk, emotioneel en nog zoveel meer plekken en momenten.

Maar ook gezondheid maakt daar een onderdeel van uit en op allerlei manieren worden kinderen en volwassenen aangemoedigd om daar wat mee te doen.

Helaas is het soms wel lastig om te definieren wat nu echt daaronder valt... voor de 1 is dat een bepaalde levensstijl-keuze en voor de ander is dat tevreden zijn met kleine stapjes of kleine momenten.

Ikzelf weet wat het soms inhoud om gevangen te zitten tussen hart en verstand, tussen wat is goed en wat is fout. En heel eerlijk... wanneer is echt 1 van deze uitersten echt goed of fout ???

 

Maar wat wel kan is elkaar helpen... helpen om het hart te kunnen luchten want echt wat geeft dat rust en ruimte voor andere dingen. Helpen om doelen te kunnen stellen en vervolgens soms ook bijstellen daar waar nodig.

Helpen om niet tegen iets te zijn maar voor een ander willen inzien dat een andere manier van werken, van denken, van inzichten wel eens de juiste weg kan en mag zijn voor een ander ookal is je eigen beeld het tegenovergestelde...

 

Maar wat kunnen we dan doen ??

 

In de wereld van oa alternatieve ondersteuningsvormen lopen we vaak tegen een hele blokkade van NEEEEEEEEE.

Maar waarom ??

  • Omdat het niet altijd wetenschappelijk is ??
  • Omdat het niet altijd via de bekende wegen gaat ??
  • Omdat er soms de meest wilde verhalen rondgaan en iedereen dus maar alles over eenzelfde kam scheert ??
  • Maar is het niet vooral omdat we zelf bang zijn om nieuwe dingen te ervaren die niet verpakt zitten in een pilletje van de apotheek of die niet worden voorgeschreven door een arts, laat staan vergoed worden door een verzekering of PGB ??

 

Iedereen weet diep van binnen dat we onszelf op tal van manieren kunnen en mogen ondersteunen. En dat we ook kunnen combineren waar nodig want echt, elkaar positief versterken is toch geweldig !!

 

En vanuit die gedachte, maar ook de gedachte dat iedereen de kans moet krijgen om zijn of haar eigen welzijn mee te bepalen, zou het toch geweldig zijn dat je de kans hebt om met deze alternatieven aan de slag te mogen gaan.

 

Wie weet staat je werkgever open voor een alternatieve ondersteuning voor jouw als medewerker, voor jullie op de werkvloer, voor patienten die gebaat kunnen zijn met net dat beetje anders, voor een klas die rust nodig heeft, voor de schoonmaker die elke dag onder invloed staat van negatieve stofjes, voor het kind wat veroordeeld wordt op invloeden van buitenaf, voor de ouderen die het soms niet meer weten maar wel heel erg zoeken naar rust... wie zou openstaan om dit een ander te gunnen ???

 

  • Ben jij de werkgever die graag openstaat voor een andere werkvloer en die graag zijn medewerkers of anderen wil ondersteunen met zijn of haar welbevinden ??

 

  • Zou jij de omgeving de mogelijkheid willen bieden om met bv. inzet van essentiële oliën of natuurlijke schoonmaakproducten aan de slag te gaan ??

 

Onze overheid kent tal van regelingen en het zou zo mooi zijn wanneer jij de baas bent die zegt: "schaf die starterkit aan of andere producten en ik geef je een tegemoetkoming want wanneer het jouw goed gaat, gaat het mij ook goed"

 

GEWETENSVRAAG: BEN JIJ DIE BAAS ?????????

 

  • ps. BTW is zakelijk ook te verrekenen dus wellicht is dat al een mooi gebaar 🎁
  • EN voor elke BOSS die zich geroepen voelt... heb ik een mooie attentie klaarstaan 💞

Vraag naar de mogelijkheden en ik help je graag om die ongelofelijk toffe baas, manager, teamleider te zijn !! 

Liefs Elly