Tenniselleboog - Een aangrijpend probleem dat veel mensen treft... 

Je reikt naar de doos melk en er is geen manier om het op te rapen. Je bent je vermogen om alles te grijpen totaal verloren.

Je onderarm tot aan je elleboog en misschien zelfs je schouder is uiterst pijnlijk als je zelfs een glas probeert op te rapen!

Je hebt wat gewoonlijk "Tenniselleboog" wordt genoemd. Dit is een slopende vorm van tendinitis en / of bursitis en kan zeer pijnlijk zijn. En helaas kan het lang duren om te genezen.

Tenniselleboog is het gevolg van overmatig gebruik van de spieren en pezen bij het vastgrijpen van voorwerpen. Het is genoemd naar tennisspelers en het is niet beperkt tot degenen die de sport spelen.

Timmerlieden, schilders en iedereen die hun handen gebruikt om grip te houden en herhaalde bewegingen uit te voeren waarbij de spieren van de onderarm betrokken zijn, lopen gevaar.

Afhandelingsmedewerkers bij supermarkten zijn vaak een slachtoffer van een tenniselleboog en andere repetitieve bewegingsproblemen. Voor massagetherapeuten kan het ook een probleem zijn.

Als de tenniselleboog acuut is, is het beter om de arm te laten rusten en ijs aan te brengen. Ondersteunende zorg wanneer deze acuut optreedt, is de beste behandelingskuur.

Na de eerste 'aanval' moet je rusten als dat nodig is, maar je moet de arm blijven gebruiken om te voorkomen dat het slechter wordt, moderatie is de sleutel. Massage en Epsom Salt baden zullen van ondersteunend belang zijn.

Massage van de pijnlijke spieren en pezen helpen het genezingsproces te versnellen. Verschillende essentiële oliën kunnen nuttig zijn om pijn te verlichten, de bloedsomloop te vergroten en de contractuur van de betrokken spieren te verminderen.

Tennis Elleboog massage:

Eucalyptus globulus - 10 druppels
Gember - 10 druppels
Helichrysum - 10 druppels
Pepermunt - 5 druppels
Rozemarijn - 5 druppels
Draagolie - 2 eetlepels

Meng alles in bijvoorbeeld in roller, pipetflesje of een anderszins flesje. Gebruik dit om de aangedane onderarm / elleboog / schouder en nekgebied naar behoefte te masseren. Gebruik deze mix minimaal tweemaal per dag.

Deze blend is voor massage van de onderarm, elleboog, schouder en nek. Het is te geconcentreerd voor een volledige lichaamsmassage, indien je een lichaamsmassage wilt toepassen dan de verhoudingen aanwenden op minimaal 15 ml draagolie.

Mocht je graag meer info willen over de genoemde oliën of deze willen bestellen, stuur me een berichtje middels het contactformulier en ik help je graag vrijblijvend verder.

Groetjes Elly - Junaviva