Muggen... Gek wordt je ervan ! 

Het is geen geheim dat etherische oliën veel voordelen bieden, van het ondersteunen bij kneuzingen en wonden tot een actief ingrediënt in veel schoonheidsproducten. Echter, niet veel mensen weten dat sommige etherische oliën natuurlijke eigenschappen hebben om insecten af ​​te weren, zoals muggen. Zachtjes, maar effectief, oliën gebruikt in aromatherapie fungeren als barrières voor die vervelende kleine beestjes.

Essentiële olie insectenwerend middel is een mooie oplossing als mensen op jacht zijn naar natuurlijke insectenwerende middelen die geen bijwerkingen hebben.

Er zijn een paar veel gebruikte soorten pure insectenwerende middelen, maar het gebruik van sprays op basis van essentiële oliën als basis voor een muggenspray verdient in vergelijking met het gebruik van commercieel goedgekeurde merken de voorkeur als je het mij vraagt. Het is niet alleen goedkoper, maar je kunt ook een bug-spray op maat maken voor je exacte behoeften en wensen. Plus dat het natuurlijk is en geen akelige chemicaliën op je lijf of dat van je dierbaren.

Een volledig natuurlijke muggenspray is het type dat thuis wordt gemaakt en bestaat uit verschillende essentiële oliën, plus een basis van aanvullende natuurlijke producten. Je vindt verder in dit artikel recepten.

Om te beginnen wil ik graag uitleggen waarom etherische oliën een goede keuze zijn voor een muggenspray, welke risico's je loopt door het gebruik van chemische producten en sprays en de gezondheidsvoordelen die je kunt hebben door over te schakelen op een volledig natuurlijke etherische olie gebaseerde keuze.

Waarom natuurlijke oliën gebruiken voor muggen-afweer ?

De menselijke huid is een beschermende laag die infecties en ontstekingen stopt en direct interne complicaties veroorzaakt; dus moet goede zorg en aandacht worden besteed aan het bevorderen van een gezonde huid. Het gebruik van producten met synthetische chemicaliën als muggenspray is misschien niet de beste manier om je huid tegen mogelijk gevaar te beschermen. Het gebruik van een natuurlijke afweermiddel, zoals essentiële oliën, is een veel veiligere methode om insectenbeten af ​​te weren zonder schadelijke bijwerkingen.

Niet veel mensen geven de voorkeur aan etherische oliën. Dit is heel begrijpelijk, aangezien synthetische insectenwerende middelen handiger zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze gemakkelijk verkrijgbaar zijn in alle toonaangevende drogisterijen. Natuurlijke etherische oliën bieden echter veel gezondheidsvoordelen en houden de nare insectenbeten zeker zo goed op een afstand.

Wat essentiële oliën een topkeuze maakt als het gaat om het voorkomen van insectenbeten is het feit dat ze minder bijwerkingen hebben. In tegenstelling tot de meeste traditionele insectenafstotende producten die N, N-Diethyl-3-methylbenzamide bevatten of algemeen bekend staan ​​als DEET, zijn etherische oliën natuurlijk en bevatten dergelijke chemicaliën niet.


DEET is het actieve ingrediënt dat verantwoordelijk is voor de bescherming van je huid tegen insectenbeten. Het nadeel is dat het negatief kan reageren op de andere chemicaliën, waardoor het giftiger kan worden. Ook is overmatig gebruik van DEET gevaarlijk omdat het het centrale zenuwstelsel van het menselijk lichaam kan beschadigen. Daarom wordt aanbevolen om producten zonder DEET-component te gebruiken.

Als het gaat om de gevoeligheid van de huid, hebben gebruikers van etherische oliën niets om zich zorgen over te maken. Essentiële oliën bevatten geen schadelijke chemicaliën die mogelijk huidallergieën en andere huidziekten kunnen veroorzaken. Essentiële oliën bevatten geen parabenen en petroleum, die meestal de gevoelige huid irriteren.

Hoewel er een aantal DEET-vrije insectenwerende middelen zijn die er zijn, zijn ze nog steeds niet zo natuurlijk als het gebruik van een doe-het-zelf-insectenspray voor etherische olie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Zelfs DEET-vrije insectenwerende middelen bestaan ​​uit enkele gifstoffen die schadelijk zijn voor menselijke consumptie. 

Over het algemeen ben ik gewoon geen fan van het sprayen van chemicaliën op mijn huid of in mijn omgeving, dus kies ik elke keer voor natuurlijke etherische oliën om als muggenspray te dienen of wanneer het toch een keertje raak is, mijn huid ermee te ondersteunen. Met behulp van een zelfgemaakte oplossing weet ik ook precies wat erin zit en ik vind het niet erg om te sprayen in mijn omgeving en opnieuw toe te passen als dat nodig is.

 

Essentiële oliën die van nature muggen weren:

Als je het type persoon bent dat graag meer tijd buitenshuis doorbrengt maar bang is voor insectenbeten, hoef je je geen zorgen meer te maken !

De volgende essentiële oliën zijn precies wat je nodig hebt om je huid te beschermen tegen vreselijke insectenbeten terwijl je andere gezondheidsvoordelen krijgt. 

 • Lavender
 • Lavendel is vooral bekend om zijn positieve effecten in termen van ontspanning en slaap, maar wat veel mensen niet weten, is dat het ook een effectieve essentiële olie is voor insectenbeten en muggenbeten. Bovendien kan de uitgesproken lavendelgeur ook worden gebruikt als alternatief voor mottenballen om motten en andere insecten weg te houden. Je kunt de lavendelolie ook gebruiken om kneuzingen, snijwonden en wonden te reinigen en huidirritaties te behandelen. Van alle etherische oliën wordt lavendel beschouwd als de meest veelzijdige olie omdat het veel andere voordelen biedt.
 • Peppermint
 • Als je je zorgen maakt over etherische oliën met sterke geuren, moet je in plaats daarvan de pepermuntolie proberen. Je kunt deze etherische olie gebruiken als een insectenwerend middel terwijl je je huid een muntachtige en zuivere geur geeft. Pepermunt heeft een natuurlijke insectenafstotende eigenschap en het vermogen om indigestie te verlichten.
  Andere voordelen van pepermuntolie zijn onder meer verlichting van verkoudheid en hoesten, hoofdpijn en pijnlijke spieren. Het verbetert ook je mentale alertheid terwijl je je minder angstig en minder gestrest voelt. 
 • Basilicum 
 • Basilicum is niet alleen een geweldige aanvulling op je heerlijke recepten, maar het is ook een bewezen natuurlijk insectenverdrijvend middel. Een studie onthulde dat basilicum hoge niveaus van larvicide bevat. Het is een soort insecticide dat specifiek gericht is op het larvenstadium van insecten. Deze zoete en pittige ruikende olie wordt vaak gebruikt in de strijd tegen muggenbeten.
 • Pine
 • Ben je een liefhebber van de uitgesproken geur van dennen? Dan is dennenolie de perfecte match voor jou. Blijkbaar ontdekte een groep wetenschappers het afstotende effect van dennenoliën, vooral tegen muggenbeten. Net als andere essentiële oliën, is ook bewezen dat Pine essentiële olie effectiever is in vergelijking met het gebruik van synthetische chemische insectenwerende middelen. 
 • Vetiver
 • Dit overblijvende gras is overvloedig aanwezig in India en Indonesië. Hoewel het algemeen bekend staat als een uitstekende bron van industriële materialen, heeft vetiver verrassend veel meer te bieden. Behalve dat het wordt gebruikt als primair materiaal bij het maken van manden en matten, wordt het ook gebruikt als een natuurlijke muggenspray. De houtachtige en aardse geur van de olie kan ook effectief stress verminderen en verlichten. 
 • Tea Tree (Melaleuca Alternifolia)
 • Tea tree-extract is populair in de schoonheidsindustrie als een antibacterieel actief ingrediënt voor de behandeling van puistjes en acne, maar daar houdt het niet op. Tea tree olie heeft niet alleen een antischimmelvermogen, maar het kan ook pijnlijke beten beschermen tegen muggen en insecten.
 • Lemongrass
 • De effectiviteit van citroengras als mugafstotend middel is de laatste tijd het onderwerp geweest van veel studies. Het is omdat citroengras sterk geassocieerd is met C. Nardus, waarbij het citronella muggenwerend middel is afgeleid. Het is waar dat citroengrasolie ook insecticide eigenschappen bevat die muggen en andere insecten afstoten. Als je om andere redenen (zoals het schoonmaken van je huis) nog geen citroengras in je kast hebt, raad ik je aan om deze zeer veelzijdige olie binnenkort aan je verzameling toe te voegen.
 • Thyme 
 • Muggenbeten kunnen irriterend zijn, vooral als ze blijven terugkomen. Als je op zoek bent naar een efficiënte afweermiddel om muggenactiviteit te verminderen, maar wilt dat het natuurlijk en veilig is, dan is tijmolie een uitstekende keuze. Een groep onderzoekers in Ontario ontdekte dat het aanbrengen van tijmolie op je huid de muggen ervan weerhoudt om rond te hangen.  
 • Citronella 
 • Citronella heeft een frisse, opbeurende geur en kan zowel binnen als buiten verstoven worden om de lucht te reinigen. Het is een belangrijk ingrediënt in de Purification melange. Citronella is een soort citroengras dat algemeen bekend is als citronellagras. Het gras is afkomstig uit Indonesië en bevat geraniol, geranylacetaat en limoneen.

 

Wil je graag aan de slag met een zelfgemaaktje muggenspray ?

Gebruik de volgende benodigdheden om je eigen insectenspray thuis te maken met een combinatie van de bovenstaande oliën (of wat u al thuis heeft):

Vul een amberkleurige spuitfles 2/3 met gedistilleerd of gekookt water. Een amberkleurige fles versus een gewone plastic fles is veel beter voor gebruik met essentiële oliën omdat het uw essentiële oliën beschermt door ze te beschermen tegen UV-licht. Bovendien wordt het glas niet beïnvloed door sterke oliën zoals citrus, terwijl plastic reageert op citrusoliën en wordt het niet aanbevolen om citrusoliën samen met kunststoffen te gebruiken.
Voeg een theelepel epsonzout toe zodat de oliën beter verdeelt blijven in het water.
Voeg een combinatie van etherische oliën toe zoals hierboven vermeld om de gewenste geur te bereiken. Hoe meer oliën je gebruikt, hoe sterker je insectenspray zal zijn. Ikzelf gebruik ongeveer 5-10 druppels van elke olie die ik graag wil toevoegen per sprayfles van 500 ml.

Gebruik je zelfgemaakte etherische olie insectenspray als dat nodig is gedurende de dag. Varieer de geur van je muggenspray door te spelen met verschillende combinaties van etherische oliën. 

Ter inspiratie zijn hier etherische oliemelanges die ik heb gemengd en prettig vind:

 • 10 druppels Lemongrass + 10 druppels Pine + 5 druppels Tea Tree + 5 druppels Basilicum
 • 15 druppels Lavender + 15 druppels Peppermint
 • 10 druppels Pine + 10 druppels Vetiver + 10 druppels Basilicum

Essentiële oliën zijn een natuurlijke methode om insecten af ​​te weren en het gebruik ervan zal geen schade toebrengen aan het menselijk lichaam of de omgeving. Oliën zijn een populaire keuze, en sommige kunnen oa ook teken afstoten, zelfs als ze geen teken doden. Ze zijn niet alleen veilig, maar hebben ook een aangename geur die het lichaam niet irriteert. 

Je moet echter ook voorzichtig zijn, omdat sommige etherische oliën die de mens ten goede kunnen komen of die kalmerend zijn voor de mens, misschien niet ideaal zijn in een beperkte omgeving bij huisdieren. Dus altijd goed opletten dat wanneer u essentiële oliën inzet, je huisdier niet beperkt wordt door de oliën.

Nog een bijzondere samenstelling waarmee je zelf in onderstaande verdeling ene mooie lotion zou kunnen maken en uitproberen, ik kreeg dit recept toegestuurd en ga het zeker uitproberen !

 • Lotionflesje ( recept op basis van 250 ml inhoud ):
 • Druivenpit- of sesamolie 
 • Citronella 10 druppels
 • Citroengras 5 druppels
 • Rozemarijn 5 druppels
 • Geranium 3 druppels
 • Pepermunt 3 druppels 
 • Tijm 3 druppels
 • Kruidnagel 3 druppels
 • vitamine E kleine theelepel
  Als je bovengenoemde ingrediënten thuis hebt, probeert deze lotion dan zelf te mengen. Ik weet dat ik het deze zomer zal proberen gezien de positieve reacties vorig jaar !

Toch geprikt ?? Wat nu ??

Hoe muggenbeten te behandelen met essentiële oliën. Wat doe je als de insecten al met succes je huid hebben gebeten? Ouch! Maar maak je daar niet al te veel zorgen over, er zijn manieren om de jeuk te kalmeren en deze insecten- en muggenbeten te behandelen.

Als je een ondersteuner tegen jeuk gebruikt met essentiële oliën, krijg je ook andere olievoordelen. Het is bewezen dat essentiële oliën andere lichaamscondities verbeteren. Lavender is bijvoorbeeld ontwikkeld om ontspanning van het lichaam en een betere slaap te bevorderen, terwijl de pepermunt een bekend natuurlijk energieapparaat is. Sommige essentiële oliën helpen de spieren zelfs ontspannen te zijn en gemakkelijk te herstellen van ongemakken. Dus verzamel de voordelen voor de gezondheid en gebruik essentiële oliën voor allerlei dingen thuis, inclusief de behandeling van die jeukende insectenbeten!

Hier is hoe:

 • Peppermint en Tea Tree
  Als de muggenbeet een prikkend gevoel achterlaat waardoor je het vaak wilt krabben, probeer dan dit natuurlijke recept. Het mengsel van pepermuntolie en tea tree olie kan het ongemak helpen verlichten. Meng gewoon tien druppels pepermunt en 10 druppels tea tree olie samen in 10 ml flesje met olie en breng het op de huid aan met muggenbeten. De verkoelende sensatie van de pepermunt zal de jeuk wegnemen en de schimmelwerende eigenschap van de teatree olie zal de beten helpen behandelen.
 • Koud compress met Lavender en Tea Tree
  Om te voorkomen dat de ontsteking van muggenbeten erger wordt, kunt u een koud kompres en het mengsel van lavendel en tea tree olie aanbrengen. Meng 1-2 druppels lavendel en tea tree olie en wrijf het mengsel over het kompres. Breng het elk uur aan op de aanbeten of tot de ontsteking afneemt.
 • Lavender gemengd met olijfolie
  Hoewel essentiële olie van lavendel een insectenverdrijvend middel is dat insectenbeten behandelt, kan het gebruik van volledige kracht irritatie veroorzaken, vooral voor de huid van kinderen. Dus om het effect te verzachten, kunt u een 50/50 mengsel van essentiële lavendelolie en olijfolie doen. De olijfolie biedt veel voordelen voor de huid en is veilig om te gebruiken, zelfs op de gevoelige huid. Het is maar één optie voor een dragerolie, dus als je denkt dat olijfolie te sterk ruikt, probeer dan een andere dragerolie zoals kokosolie, druivenpitolie of jojobaolie.
 • Appelazijn met Lavender en Pine
  Appelazijn wordt veel meer gebruikt dan alleen om een ​​beetje zure smaak aan je groentesalade toe te voegen. Het is ook mogelijk om deze te gebruiken om vervelende muggenbeten te behandelen. Ik maak geen grapje. De zure eigenschap van de appelazijn is een uitstekende neutralisator voor het stekende gevoel veroorzaakt door de insectenbeten. Meng 250 ml appelazijn met de lavendelolie (15 druppels) en de dennenolie (10 druppels) in een spuitflacon. Schud het mengsel goed voordat u het aanbrengt op de beten.


Wanneer je aan de slag gaat met etherische oliën, denk ik dat de hoge kwaliteit en zuiverheid van extreem belang is. 

Wat vindt je van het gebruik van etherische oliën als muggenspray? Ben je geïnteresseerd in het uitproberen van die zelfgemaakte insectenverdelger en recepten voor muggenbeten? Als je andere mengsels kent of andere essentiële olie-recepten kunt aanbevelen om muggenbeten te behandelen, aarzel dan niet om deze te delen. Ik sta altijd open voor meer positieve ervaringen !

 

Liever een kant en klare spray of olie die je kunt toepassen in je diffuser of op de huid??

Revive heeft een prachtige kant- en klare optie en ik moet zeggen... WOW hij werkt !!

 

 

Sale!

Bugs Away !! van Revive Pure Essentials

€ 25,95 € 19,95
Sale!

Bugs Away !! van Revive Pure Essentials

€ 25,95 € 19,95

Nu het zonniger en warmer wordt, is het tijd om meer buiten te gaan wandelen, spelen en barbecueën. Laat uw buitentijd niet beperkt worden door vervelende beestjes en insecten! Gebruik in plaats daarvan Chemical Free, All Natural, Bugs Away (Outdoor Spray). Deze nieuwe voorverdunde 100% pure etherische oliespray van therapeutische kwaliteit is perfect voor u en uw gezin!

REVIVE Bugs Away Outdoor Spray is een gepatenteerde mix van Ylang Ylang, Tamanu, Nootka, Cederhout, Kattenkruid, Citroen Eucalyptus, Litsea, Vanille en Arborvitae Essentiële Oliën (*en Gefractioneerde Kokosolie in een gebruiksvriendelijke sprayfles).

Voordelen
Krachtig insectenwerend middel
Chemisch vrij
Thuisbescherming

3 manieren om bugs weg te gebruiken:

1. Breng een paar druppels aan op blootgestelde armen en benen voordat u naar buiten gaat.
2. Verstuif met een diffuser een paar druppels op je terras om muggen en andere insecten op afstand te houden. En ja, een diffuser kun je ook op je terras inzetten.
3. Spuit rond je tent om vervelende insecten weg te houden.

Hoe gebruik je Bugs Away Outdoor Spray*?
Voor buitenactiviteiten de gewenste gebieden besproeien met 1-2 verstuivingen per gebied. Voor moeilijk bereikbare of gevoelige gebieden, spray op uw hand en wrijf vervolgens op de gewenste plek. Opnieuw aanbrengen wordt elke 2 uur voorgesteld.